Reiselivsmessa 2017

NISSER OG FLÅKLYPA: Savalen byr på kultur og naturopplevelser året rundt.

Reiselivsmessa 2017 på Telenor arena åpnet i ettermiddag. Jeg  besøkte noen av de norske utstillerne.

Utstillere fra Nord-Norge, Østfold, Hedmark, Gjøvik og Hadeland, Spåtind høyfjellshotell, Langedrags dyreliv og seilskutecruise til Nord-Norge er blant inspiratorene på gamle Fornebu denne helgen.

Fredrikstad feirer i år sitt 450 årsjubileum, og satser stort på turisme til vann og til lands. Gamlebyen med nyåpnede Majoren restaurant, øyhopping på Hvalerskjærgården og Haldenkanalen er på sommerens liste over opplevelser i Fredrikstad og Halden-regionen.

DYR OG NATUR: Langedrag stiller med stor stand.

Natur og kultur

Savalen ligger drøye 700 meter over havet, i nærheten av Tynset og Alvdal. På standen ble jeg møtt av et hyggelig nissepar som beklaget at de ikke spiste grøt men vanlig lunsj da jeg var innom. Naturparadiset i Østerdalen lokker med n rekke aktiviteter gjennom hele året, fra friluftsliv på vannet og i fjellet, til besøk i Julenissen hus og Aukrustsenteret med Flåklypatoppen og Reodor Felgens månerakett.

ØSTOLD: Fredrikstad feirer 450 år som by i år.

 

Dyreliv og skutetokt

Villmarks- og opplevelsessenteret Langedrag er på plass med tre hunder og en hønsegård på sin stand, mens Spåtind har egen stand for sitt langrennseldrorado i høyfjellet.

Fullriggeren «Christian Radich» planlegger tokt nordover langs norskekysten til sommerene, og inviteter nye og gamle medseilere til å bli med på en eller flere etapper.

SEILTOKT: «Christian Radich» ønsker velkommen med på Nord-Norge-tur sommeren 2017.

 

Spis godt langs veien

«De utvalgte spisesteder» er et fellesskap bestående av 18 frittstående spisesteder langs hovedveiene i Sør-Norge. Sammen jobber de for å gi bilturistene kvalitetsmat basert på lokale og gode råvarer. Blant rettene som tilbys finner du til en hver tid  De utvalgtes «signaturretter», bestående av en månedlig rett som er forankret i norsk tradisjonsmat og gir deg en smaksopplevelse du husker. Signaturrettene serveres på samtlige av våre spisesteder. Med De utvalgets fordelskort får du den tiende middagen gratis. Dette er det første fordelskortet i sitt slag som kan brukes hos flere frittstående spisesteder langs veien.

FIRBENTE UTSTILLERE: De to flotte huskyene fra Langedrag er vant til å hilse på fremmede.

 

Foruten et variert program lørdag og søndag, finner du utstillere fra samtlige kontinenter, samt utstyr til både backpackerturen eller forrentningsreisen. Flere av utstillerne lokker dessuten med konkurranser med hyggelige premier.

Se hele programmet for messa her.

Leave a Reply