Om Linnsreise.no

Interessen for å reise og oppleve andre folk og steder har vært der siden jeg var liten, veldig liten:

Jeg maste meg til globus til to-årsdagen min i 1971.

JORDEN; anno 1971. Jeg har den ennå.
JORDEN; anno 1971. Jeg har den ennå.

Jeg er utdannet  Cand. polit. med hovedfag i sosialantroplogi, og har tilleggsutdannelse innen blant annet journalistikk, religionshistorie og u-landstudier.

– Jeg vil ha en sånn jord, en  sånn som den som snurrer rundt på Dagsrevyen.

Dette hadde jeg vissnok sagt til mine foreldre i 1971. Etter å ha stilt en rekke kontrollspørsmål i håp om å komme til bunns i hva jeg egentlig  ønsket meg, ga de opp.

– Vi kan ikke gi ungen globus til to-årsdagen, mente mamma, mens pappa sa: – kjør på! Det er jo det ungen sier hun vil ha. Og det stemte.

Jeg var allerede som to-åring fasinert av globuser og jordkloder, enten de befant seg i et butikkvindu eller snurrende rundt på sort-hvitt-TV-skjermen som intro til Dagsrevyen. Det hører med til historien at jeg grein meg til å få være oppe  til sent om kvelden innimellom, kun for å se Dagsrevyen. For der var  «jorden» med stor J. Dette husker jeg til og med selv den dag i dag!

Jeg pugget hovedsteder til jeg kunne alle i verden utenat som ti-åring , og var rett og slett hekta på å finne ut mer om geografi, fremmede land og folk. At jeg har hovedfag i sosialantropologi er neppe noen overraskelse for de fleste, ei heller at jeg satt som leder i Reisejournalistenes forening fra 2013-2014.

Overgangen til journalistikk skyldes at jeg etter å ha gjennomført feltarbeide på Madagaskar, syntes det er for trist at forskere så sjelden får formidlet sin kunnskap og erfaringer til folk flest.

Hva er vel vitsen med å bo på Madagaskar og oppleve den gassiske kulturen, forferdrekulturen , tabuer som står til hindre for teknologiske fremskritt, etc, hvis man ikke har muligheten til å formidle dette til personer utenfor forskermiljøene?

Selv om jeg er  over snittet interessert i kultur, tenkemåte og levesett når jeg kommer til et nytt sted, kan jeg også godt nyte en ren ferie på stranda, fottur i fjellet, eller en bytur med jentene.

Til daglig jobber jeg som frilansjournalist og som PR/kommunikajsonsansvarlig hos Kongelig norsk seilforening. Her får jeg dekket en annen stor lidenskap;  havet og seiling. Vann har  alltid hatt en nesten farlig magisk tiltrekningskraft på meg, og som tenåring drev jeg med konkurransesvømming.I dag er jeg aktiv mastersvømmer og engajsert i den lokale svømmeklubben.

Hunden min Tussler, en tre år gammel strihåret vorsteh , tar også mye av fritiden. Han er med meg overalt så langt det lar seg gjøre, og er min beste turvenn innenlands.

Til nå har jeg besøkt  98  selvstendige land,  og 103 hvis jeg tar med oversjøiske territorier og land som inngår som del i av andre stater.

Og ja;  hvis noen lurer: Jeg har fortsatt globusen fra 1972!! Den er utrolig nok intakt og pen, og beundres stadig. Særlig land som Sørvest-Afrika, Rhodesia, Jugoslavia og DDR m.m  studeres nøye…

Alt stoff på denne siden tilhører undertegnende, hvis ikke annet er oppgitt. Det kan gjerne siteres fra tekst med kreditering og linker til artikler.

Kontakt: linnhansen6 (at)  gmail.com

 

 

One thought on “Om Linnsreise.no”

 1. Hei!
  Regionen Sardinia inviterer jer til arrangementet Destinazione Sardegna, som vil finne sted den 23. april 2015, fra kl. 16.00 til 20:00 i Fabrikken i Kvadraturen, Dronningens gate 4, 0152 Oslo.
  Formålet er å presentere Sardinia som reisemål, med fokus på alle nyansene til øya samt dens potensiale for turisme: det unike landskapet, kulturen, gastronomien og musikken.

  En rekke aktører fra turismesektoren deltar på arrangementet, i tillegg til representanter for flyplassene og for de offisielle institusjonene på Sardinia.

  PROGRAMMET:
  Kl. 16.00 Ankomst og deltager-registrering
  Kl. 16.30 – 16.40 Velkommen ved H.E. Stefano Giorgio Novello, Italias ambassadør i Norge, og ved representanter fra institusjoner på Sardinia
  Kl. 16.40 – 17.10 Velkomst-apéritif og start på nettverking
  Kl. 17.10 – 18.00 Virtuell reise rundt på Sardinia
  Kl. 18.00 Musikalsk underholdning ved den sardinske duoen Mauro Palmas og Luigi Lai
  Kl. 18.30 Buffét med servering av spesialiteter fra Sardinia
  Kl. 20.00 Avslutning
  Vinen og maten som skal serveres under arrangementet, vil bli utvalgt og tilberedt av den kjente sardinske kokken Battistino Menneas fra restauranten Monti Blu i Nuoro.
  Alt er gratis, men vi ber om at de som skal delta bekrefter dette per e-post, til info@nihk.no, innen 15. april 2015.
  Vi vil gjerne motta fornavn, etternavn, firmanavn, e-post og telefonnr. til samtlige deltagere.
  For mer informasjon, ta gjerne kontakt med Norsk-Italiensk Handelskammer på e-post, info@nihk.no, eller mobilnr.: +47 958 91 226

Leave a Reply

Travel tips and inspiration from 100 countries +