Besseggen på laveste nivå

Linn

Da jeg var to år fikk jeg globus til bursdagen min etter eget ønske. Siden har det meste handlet om å utforske verden- både fjerne himmelstrøk og fjell og fjorder her hjemme. Jeg er utdannet sosialantropolog med hovedfag fra Madagaskar, men har siden tatt etterutdannelse innen journaliststikk og jobber i dag som journalist- med seiling, sjø og reise som hovedtema.

You may also like...

9 Responses

 1. Høydeskrekkk er ikke å tulle med.
  Jeg har gått langs vannet en gang vi ikke fikk plass på båten fra Gjendesheim til Memurubu. Fin tur det også selv om det ikke var planen da. Siden det har det også blitt flere turer over eggen. Det er et flott området å gå tur i.

  • Linn sier:

   Jeg har lyst til å prøve meg over en gang jeg og, men må bli frisk i knærne først. Tenker at hvis jeg er forberdt, så går det på et vis ..på trass heter det kanskje ..:)
   Har gått topptur i Lynsgalpene på ski med stup rett ned 700 meter. Til og med de proffe østerrikserne jeg gikk med var overrasket over hvor bratt det var! Men vi kom oss opp og ned, selv om jeg var nervøs for å ski utfor kanten med min dårlige skiteknikk. Dette var jobbreportasje for Seilas (ski & seil..), så hadde ikke tenkt over høydeskrekken, kun skredfaren der en fyr døde uken før i samme område.

 2. Dette virket jo som en veldig flott tur og noe utenom den typiske turistruten. Hvis man ønsker å gå en lenger tur med overnatting er det kanskje mulig å gå langs vannet bort og over eggen tilbake? Besseggen står høyt på ønskelisten over norske fjellturer, men foreløpig har det ikke vært tid til å reise. Får krysse fingrene for mer tid senere 🙂

  • Linn sier:

   Hei,
   Ja, det er absolutt mulig å kombinere den lavtliggende vannruten med selve eggen i form av to dagsturer og overnatte på Memurubu! En flott tur, som jeg gjerne tar når jeg får fikset knærne slik at de tåler fjellturen.

  • Aleksander sier:

   Det er også mulig å ta en dagstur halvveis langs vannet, opp til og over Besseggen og tilbake til Gjendesheim via Jo-stigen: https://ut.no/turforslag/1112013

   • Linn sier:

    Den ser luftig ut! men må være fantastisk å gå hvis man ikke har høydeskrekk ? Har du gått her ?

    • Aleksander sier:

     Ja, jeg husker det mer som bratt enn luftig, jeg tror nok eggen fremstår som luftigere enn turen opp. Den er et fint, raskere alternativ til å gå inn til Memurubu og tilbake over eggen. En fordel med denne ruten hvis man har høydeskrekk er kanskje at man alltid kan snu og gå tilbake til Gjendesheim, men et enklere alternativ i så måte er kanskje å gå fra Bessheim rundt Bessvann og inn på eggen derfra.

 3. Anita sier:

  Har tenkt litt på å gå langs vannet, og trodde stien bare gikk lavt langs vannet. Har høydeskrekk jeg også… hvor smal var stien på det smaleste når det var stupbratt ned?

  • Linn sier:

   Beklager sent svar.!! ;. Men den stien var ganske så smal et par steder. Jeg dyttet hunden opp foran meg, fordi det ikke var plass til oss begge uten å komme ut på glatte kanter. Jeg hadde gått turen om igjen, men ja, det var litt brattere enn jeg først trodde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *