Om Linns Reise

Hvorfor følge Linns Reise?

Tromsø ligger et godt stykke nordover fra Oslo. Men det er verdt turen 😉

 

Linns Reise ble kåret til ÅRETS REISEBLOGGER 2018 på Reiselivsmessen i Oslo i januar 2019. Begrunnelsen fra juryen var  «inspirasjon, meget god tekst og bilder, samt en ekstra snert».

Jeg er også en av fem medlemmer i Aftenpostens reisepanel, som gir oppdaterte reisetips til leserne to-tre ganger i året.


Født med reiseinstinkt

Interessen for å reise og oppleve andre folk og steder har vært der siden jeg var liten, veldig liten:

Jeg maste meg til globus til to-årsdagen min i 1971.

– Jeg vil ha en sånn jord, en  sånn som den som snurrer rundt på Dagsrevyen.

Dette hadde jeg vissnok sagt til mine foreldre i 1971. Etter å ha stilt en rekke kontrollspørsmål i håp om å komme til bunns i hva jeg egentlig  ønsket meg, ga de opp.

– Vi kan ikke gi ungen globus til to-årsdagen, mente mamma, mens pappa sa: – Kjør på! Det er jo det ungen sier hun vil ha. Og det stemte.

Jeg var allerede som to-åring fasinert av globuser og jordkloder, enten de befant seg i et butikkvindu eller snurrende rundt på sort-hvitt-TV-skjermen som intro til Dagsrevyen. Jeg grein meg til å få være oppe  til sent om kvelden, kun for å se Dagsrevyen. For der var  «jorden» med stor J. Dette husker jeg godt den dag i dag!

Jeg pugget hovedsteder til jeg kunne alle i verden utenatt som ti-åring , og var rett og slett hekta på å finne ut mer om geografi, fremmede land og folk. At jeg har hovedfag i sosialantropologi er neppe noen overraskelse for de fleste, ei heller at jeg satt som leder i Reisejournalistenes forening fra 2013-2014.

Utdannelse og feltarbeide

Jeg er utdannet lektor med opprykk og  cand. polit. med hovedfag i sosialantroplogi. Jeg har også fullført kortere studier innen journalistikk, religionshistorie og u-landstudier. 

Overgangen til journalistikk skyldes at jeg etter å ha gjennomført feltarbeide på Madagaskar, syntes det er for trist at forskere så sjelden får formidlet sin kunnskap og erfaringer til folk flest.

Hva er vitsen med å bo på Madagaskar og oppleve den gassiske kulturen, forferdrekulturen, tabuer som står til hindre for teknologiske fremskritt, etc, hvis man ikke har muligheten til å formidle dette til personer utenfor forskermiljøene?

Selv om jeg er  over snittet interessert i kultur, tenkemåte og levesett når jeg kommer til et nytt sted, kan jeg fint nyte en ren ferie på stranda, fottur i fjellet, eller en bytur med jentene.

Til daglig jobber jeg som journalist i RHA, Røyken, Hurum og Askers avis. Jeg leverer også sporadisk reisesaker til blant annet VG. Jeg har tidligere jobbet som både frilansjournalist med fokus på reise for blant annet Egmont-bladene Det Nye, Kamille, Norsk Ukeblad.

Jeg har også vært fast ansatt som journalist og fotograf i båt- og seilbransjen. Her har jeg fått dekket en annen stor lidenskap;  havet og seiling. Vann har  alltid hatt en tiltrekningskraft på meg, og som tenåring drev jeg med konkurransesvømming. I dag er jeg aktiv mastersvømmer med flere NM-titler, en EM-tittel, samt enbronse fra VM Masters i 2019

Utfordringer og sterke sider

Jeg fikk diagnosen ADHD i 2009, 39 år gammel og på eget initiativ til utredning. Impulskontroll er en av min svake sider, og byr på utfordringer i forhold til tasting og tålmodighet. Ettersom jeg er rimelig stødig i norsk gramatikk og språk, kan jeg heldigvis kompensere for dette ved å rette opp skrivefeil når jeg oppdager dem. 

Barnslig nysgjerrighet og viljen til å utforske nye ting og steder, samt å kommme i «flow», er blant av mine sterkere sider. Sammen tror jeg derfor ADHD-symptomene mine utgjør mer positivt enn negativt i denne sammenhengen.

Hundene mine, Tussler (10) og søster Fri (8), tar også mye av fritiden. De er med meg overalt så langt det lar seg gjøre, og er mine beste turvenner innenlands.

Til nå har jeg besøkt  rundt 111  selvstendige land,  og nærmere 120 hvis jeg tar med oversjøiske territorier og land som inngår som del i av andre stater. Færøyene og øya Reunion er ekspempler på det siste.

Oppvokst på Østlandet, men med røtter og flere år i nord, er jeg er også svært glad i Norge. Om sommeren er jeg derfor helst i Norge, der jeg kan svømme, gå turer eller drive med vannsport.

Og ja;  hvis noen lurer: Jeg har fortsatt globusen fra 1972!! Den er utrolig nok intakt og pen, og beundres stadig. Særlig land som Sørvest-Afrika, Rhodesia, Jugoslavia og DDR m.m  studeres nøye…

Alt stoff på denne siden tilhører undertegnende, hvis ikke annet er oppgitt. Det kan gjerne siteres fra tekst med kreditering og linker til artikler.

Kontakt: linn @ linnsreise.no   eller  linnhansen6@gmail.com

JORDEN; anno 1971. Jeg har den ennå.

 

Why follow Linns Reise?

(ENG)A natural born traveller

I am a proud member of the professional Nordic travel influencer network  Nordic TB.

Getting my first globus at my two years birthday, I started studying the world map with all its countries and oceans. The future plan was set: I wanted to discover the world.

After graduating from University with a higher degree (cand. polit.) in social anthropology, I added a year of journalism studies to my CV before starting as a freelance journalist in 2005. The same year, I was invited to to start the very first travel blog at VG.no. as  a paid one year project.

After this I continued as a travel journalist for some of the leading woman magazines, news papers and travel magazines. My new  travel blog;  Linns Reise, saw the light in  2010/2011.

This winter I reached a milestone in my travel carrier: If I include partly independent countries such as the Faroe Islands and Cayman Islands, I visited country number 100 when stepping onto the Caribbean island state of Dominica in January 2017.

My main target groups are:

  • Independent travellers and small independent groups or couples that are seeking advices and ideas for their future travel, either the trip goes to Madagascar, Mallorca or Tromsø.
  • Travellers that are into outdoor experiences like trekking, yachting  and wild life.
  • Travellers  that are seeking advices for destinations off the beaten track and like to know more about the local way of living and local traditions.
  • Travellers that is looking for short traveled-experinces close to their own home place.
  • Travellers in need of practical travel tips, such as transport, restaurants, local costumes, hire of car/yacht/accomandation  on  site or from home.

WATER LOVER: My dogs and I in Drangedal, Norway, autumn 2022.