Reis med stil og unngå tabbene

Linn

Da jeg var to år fikk jeg globus til bursdagen min etter eget ønske. Siden har det meste handlet om å utforske verden- både fjerne himmelstrøk og fjell og fjorder her hjemme. Jeg er utdannet sosialantropolog med hovedfag fra Madagaskar, men har siden tatt etterutdannelse innen journaliststikk og jobber i dag som journalist- med seiling, sjø og reise som hovedtema.

You may also like...

2 Responses

  1. Veldig interessant artikkel med mange gode poeng. Både tankene til din gamle foreleser og avsnittet om fotografering er veldig interessant. Det er viktig å tenke gjennom hvordan vi fremstår. Takk for bra innlegg 🙂

  2. Interessant og tankevekkende lesing! Vi har alle et stort ansvar når det gjelder å reise etisk og ansvarlig. Jeg liker den filosofien om at man skal «ta ikke noe annet enn bilder, og etterlat bare fotavtrykk». Samtidig synes jeg dette med fotografering kan være litt utfordrende. Jeg føler meg ikke alltid så vel når jeg dukker opp et eller annet sted, som gjerne er fattig, med et stort kamera jeg har lyst å forevige opplevelsene mine med. Enkelte steder fryder de lokale seg over å bli fotografert, mens andre steder kan de ikke tenke seg det i det hele tatt. Og som du sier så må man selvsagt respektere det. Selv om noe kunne blitt et nydelig bilde, er det mange ganger jeg ikke får meg til å spørre engang, for å ikke tråkke noen på tærne, eller ødelegge et ellers fint øyeblikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *