Albania kaster sløret

Linn

Da jeg var to år fikk jeg globus til bursdagen min etter eget ønske. Siden har det meste handlet om å utforske verden- både fjerne himmelstrøk og fjell og fjorder her hjemme. Jeg er utdannet sosialantropolog med hovedfag fra Madagaskar, men har siden tatt etterutdannelse innen journaliststikk og jobber i dag som journalist- med seiling, sjø og reise som hovedtema.

You may also like...

12 Responses

 1. Renate sier:

  Så spennende! Albania ligger HØYT på listen min over land jeg vil besøke SNART. Kanskje i kombinasjon med Macedonia og/eller Kosovo. Sjansen er derimot stor for at jeg må reise alene – hvordan tror du det er å reise alene som kvinne dit? Har lest litt både og. Berati og Gjirokastra frister mest, samt vandring i fjellene 🙂

  • Linn sier:

   Macadonia og Kosovo står høyt her og! Har lenge forsøkt å få med venninner på en jentetur til Orkidesjøen i kombinasjon med Skopje, men det er kanskje ikke det landet som frister mest for mange.. Har vel å gjøre med at det ikke har kyst og er lite kjent her hjemme. Var såvidt innom den albanske siden av Orkidesjøen, og skulle gjerne vært der noen dager. Nydelig plass!Albania er også et utroligg flott og variert land, en av mine favoritter! Jeg reiste alene, men leide sjåfør (var på rpeortasjetur som frilanser da) og det fungerte helt supert.Har også Montenegro til gode. Tenker litt på å kombinere landferie med å leie seilbåt…

   • Renate sier:

    Har lest/sett bilder fra Orkidesjøen og det ser fullstendig nydelig ut!

    Gleder meg til at jeg får oppleve Albania selv 🙂

    Montenegro kan du glede deg til, det ble fort ett av favorittlandene mine. Makan til gjestfritt folk og variert natur. Minner litt om Norge og fjordene, men med en litt mer eksotisk vri for oss som er norsk.

 2. Dori sier:

  Hector har rett 🙂 Fra Vlora og nedover er det utrolig vakkert. Kan kalle det for paradis rett og slett! Uberørte strender og fjell som venter til å bli oppdaget, av turister også.

  Velkommen til Vlora.

 3. Runa Bakke sier:

  Hei. Planlegg Albaniatur i sommar. 3-4 dagar i Tirana og nokre dagar ved kysten. Nokon plass du anbefalar ved kysten utan å måtte bruke altfor lang tid på å reise frå Tirana? Kva anbefaler du ved reise? Buss eller taxi? Kva med tog. Er fjella ved Tirana mulig å nå/fine å gå tur i? Ellers tips for Albaniatur? – ca 10 dagar

 4. Linn sier:

  Hei Runa,
  Har nå lagt inn en historisk sak om den ottomaske byen Berati, som publiseres i morgen kveld (jeg må hente bildene på BO-disk først).
  Den rundturen jeg tok var flott, og jeg fikk med mye på den tiden. Ville nok lagt inn et par ekstra dager ved Orhid-sjøen (innsjø på grensen til Makedonia) , og kanskje fått til en liten fjelltur fra en av de nevnte byene. Albania er jo fullt av fjell, så det burde være enkelt å google frem. Byer som Kruja, Korce, Berati ,Apollonia, Gjirokastra er av historisk interesse, mens Durres, Vlora og Saranda er badebyer på hhv Adriater- og Den joniske kysten. Mange små «perler» langs kysten forøvrig.. vanvittig flott kystvei, med veistandard omtrent som der dere kommer fra ….i de ytre strøk :)..

 5. Linn sier:

  Tirana -Durres er kun 30 min å kjøre. De ser sjøen fra åsen over Tirana. Da jeg var der var Durreś kuriositet ikke bare det store amfiteateret som er så kjent, men det tomme 50 meters-bassenget med 10 m stupetårn som lå rett under amfiteateret.. Mulig det er vann der nå? Dere får sjekke…
  Ellers er stranda i Durres lang, langgrunn og myk. Dette er Adriaterhavet. Et par timer sørover, i Vlora, møtes Adriaterhavet og Det jonsike hav. Vannet herfra og sørover mot Hellas er mye klarere, litt kaldere og kysten villere og vakrere enn ved adriaterkysten.

 6. Arnfinn Løfaldli sier:

  Noe fint som jeg kan kjøpe til dama?

 7. Marie Eng sier:

  Hei!
  Jeg skal til Albania, primært for å gå i fjellene. Har forsøkt å finne noen ruter på egenhånd men det kommer kun opp guidede turer.
  Har du noen tips til feks hvilken by man bør bo i for å komme seg på fine fjellturer? Kan man gå turer uten guide ?
  Er det enkelt å finne frem?

  Mvh Marie 🙂

  • Linn sier:

   Hei Marie,
   Jeg kjenner desverre dårlig til de lokale rutenettene, men vet at det finnes mange muligheter der. Nydelige fjellområder!
   Hør med en av de lokale facebooksidene for friluftsliv i Alabania, de kan sikkert svare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *