Allsidige Mauritius

Linn

Da jeg var to år fikk jeg globus til bursdagen min etter eget ønske. Siden har det meste handlet om å utforske verden- både fjerne himmelstrøk og fjell og fjorder her hjemme. Jeg er utdannet sosialantropolog med hovedfag fra Madagaskar, men har siden tatt etterutdannelse innen journaliststikk og jobber i dag som journalist- med seiling, sjø og reise som hovedtema.

You may also like...

10 Responses

 1. Mauritius virker som en utrolig variert og spektakulær øy, og det får du veldig godt fram i dette innlegget! Kjenner jeg har fryktelig lyst til å besøke øya. Hva ligger flyprisene sånn ca. på? Ser for meg at det kanskje ikke er det billigste stedet å fly til… :p

  • Linn sier:

   Har vært en del kampanjepriser dit ned til ca 6000, med Air Mauritus og Air France spesielt. Men man må nok lete litt og være litt fleksibel for å finne såpass lave priser. Men det er verdt det. Har vært på Seychellene, Madagaskar og den franske Reunion, og Mauritius er vel dne jeg synes kommer best ut sett fra et turistperspektiv. Rimelige priser , infrastrukturen og andre ting er på stell (i motsetningen til Mada og enkelte steder på Seychellene, der man betaler rådyrt for langt lavere standard enn på MAU) og spennende med det flerkulturelle samfunnet. MAU og er et moderne land med eksostiske strender og omgivelser.

  • Brit Graven sier:

   Har utrolig lyst til å reise til Mauritius. Finner mange rimelige fine hoteller, men i hvilket område vil du anbefale oss å bo. Vi er 4 stk. 2 par som reiser sammen. Liker rolige ferier, men må være mulig å oppsøke litt liv i nærheten, gjerne i gåavstand. Hvilken strand er den beste, og vi syns det er fint å bo nærmest mulig stranden. håper du kan gi oss noen tips. Vi er rundt 60 år.

   • Linn sier:

    Hei
    Le Morne-området og Flinc en Flac er begge rolige steder, men med litt restauranter etc i gåavstand. Grand Baie er hovedsetet for turister og uteliv, og så lenge dere ikke bor i sentrum der, er de fleste stedene på øya forholdsvis rolige.
    mvh Linn

 2. Øystein sier:

  Hei, vi er to med et barn på 13 som skal dit til vinteren. Ønsker ikke Grande Bay og den stimen men et sted hvor vi kan snorkle og slappa ev, fint om det er andre barnefamilier også. Vil gjerne et sted hvor det er en del restauranter å velge i, da vi ikke vil ha all inclusive. Hvor ville du anbefale?

  • Linn sier:

   Hei,
   Jeg ville nok valgt Le Morne, Tamarin eller Flic en Flac, som alle har litt rologere atmosfære og likevel nok av spisesteder.
   mvh Linn

 3. Ingrid sier:

  Vi er en familie på to voksne og en tenåring som har veldig lystm til å tilbringe juleferien på Mauritius. Flyreisene er fryktelig dyre, så alternativet fly + hotell ser ut til å være mest gunstig. (Ca 15.600,- pr person) Hva tenker du om dette stedet / beliggenheten? https://storbyferie.apollo.no/flyoghotell/details.aspx?search=0536AE47BE7F7FA920CB8B161973CA4F&locid=69AC1E9EB71B9D396541AA3518DB7CF0 (La Pointe Villas / Grande Baie) Er det for «touristy» og for lite av det Mauritius du beskriver i det fine innlegget ditt? På forhånd takk for hjelpen!

  • Linn sier:

   Har ikke bodd akkurat der, men har bodd i Trou aux Biches og Grand Bare Stedet her ligger litt utenom selve Grand Baie, men samtidig i gåavstand eller kort taxitur. Sånn sett er Dre i nærheten, men likevel unna de verste turistmengdene.
   Ellers er Flic en Flac og Le Moren roligere enn selve Grand Baie, men disse ligger på andre siden av øya (ca en time fra Grand Leie med bil).

 4. Mariann sier:

  Har tenkt å reise i juli, hvordan er været da? Ligger Le Moren avsides til?

  • Linn sier:

   Hei Mariann,
   Været kan være litt mer ustabeilt i juli enn i januar, da Mauritus har kjøligere vær om vinteren. Vi hadde 17 grader og regn en dag i september, men det var eksepsjonelt kaldt, ifølge de lokale. ElLe Morne ligger ikke avsides til, men i andre enden av øya enn Grand Baie, som er det største turiststedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *